10 Sep 2015
Se reinfiinteaza Agentia Nationala pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati (ANES)

In data de 9 septembrie 2015 Camerea Deputatilor a adoptat proiectul de lege de modificare si completare a Legii nr. 202/2002 privind Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati, republicata.

In perioada urmatoare se va reinfiinteza Agentia Nationala pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati (ANES), aceasta fiind a institutiei de mare vizibilitate atat in plan intern, cat si international, o marca recunoscuta in promovarea egalitatii de sanse intre femei si barbati.

Ministerul Muncii, Familie, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, prin Departamentul pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati, a sustinut acest proiect de lege de modificare si completare a Legii nr. 202/2002 privind Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati, republicata.

ANES urmeaza sa fie un organ de specialitate al administraţiei publice centrale, în subordinea Ministerului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei. Rolul principal al ANES  va fi  acela de promovare a principiului egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi pentru eliminarea tuturor formelor de discriminare pe criteriul de sex, în toate politicile şi programele naţinale.

10 Sep 2015
1

1-1 din 1